Pastila de (DEZ)INFORMARE: Au fost incendiile din Canada declanșate intenționat?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

În episodul din această săptămână vorbim despre un subiect care s-a aflat în atenția presei o bună perioadă din timp: incendiile de vegetație din Canada. Și cum dezinformarea circulă la fel de repede ca focul, au apărut peste tot pe internet și teorii despre cum a început deflagrația. 

O astfel de teorie dă vina pe mișcarea Antifa, în timp ce alta afirmă că incendiul ar fi fost cauzat chiar de activiști de mediu. Și guvernul canadian a fost găsit vinovat, fiind interpretat greșit un video în care pompierii încercau să oprească deflagrația printr-un incendiu controlat. Unii utilizatori de internet încearcă chiar să aducă dovezi ca să susțină această idee, sub forma imaginilor din satelit. 

Emisiunea “Pastila de (DEZ)INFORMARE” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare săptămână, de joi până luni, dar și pe contul de YouTube.

2 Comentarii

  1. voi mai si ginditi ? exista clipuri cu elicoptere care arunca substante incendiare pe multe retele media. Da au fost intentionate toate incendiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *