Panica generată de coronavirus crește prețurile la măștile medicale. Prețul a fost umflat și de 100 de ori

Panica de coronavirus a crescut prețurile la măștile medicale, folosite de către oameni pentru a se proteja împotriva mai multor boli virale.

Astfel, pe Emag.ro, un set de 50 de măști a ajuns să coste aproximativ 499 de lei, (în jur de 100 de euro), pe eMag. Prețul afișat de către vânzător este de 100 de ori mai mare decât prețul inițial – 10 lei o bucată, față de 10 bani, conform Hotnews.ro.

No photo description available.
sursa foto: Facebook Bogdan Stoica

În acest moment, produsele de acest fel nu se mai regăsește pe eMag. Totuși, nu este singurul loc din online unde prețurile măștilor chirurgicale au fost umflate: pe OLX, diverși vânzători comercializează măști medicinale cu ”protecție la coronavirus”, cu 50 de lei setul. Un alt anunț, listat pe același site, oferă ”masca protectie medicala chirurgicala virusi coronavirus corona” pentru 7,50 de lei.

După firalizarea informațiilor, Consiliul Concurenței a anunțat că va investiga companiile care au comercializat acest produs. Bogdan Chirițoiu susține că ”La ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat”, conform Agerpres.ro.

În cazul în care vor fi descoperite nereguli privind stabilirea prețului, ”companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *