ONU, îngrijorată din cauza ”epidemiei periculoase de dezinformare” privind coronavirus

Avalanșa de dezinformări privind noul coronavirus a atras atenția Organizației Națiunilor Unite, care și-a propus să lupte cu acest fenomen.

Directorul ONU spune că singurul vaccin efectiv împotriva valului de dezinformare este recâștigarea încrederii publicului. Pe acest fond, Organizația a anunțat că va lansa un proiect nou, menit să combată informațiile malițioase pe tema COVID-19, arată NPR.

”Pe măsură ce lumea luptă cu # COVID19, luptăm și împotriva unei epidemii de falsuri și minciuni dăunătoare. ”Anunț o nouă inițiativă @UN Communications Response pentru a răspândi informațiile factuale și știința, combătând flagelul dezinformării – o otravă care pune mai multe vieți în pericol”, a spus secretarul-general al ONU, António Guterres, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Acesta spune că teoriile conspirației, ”tratamentele” alternative – precum uleiul de șarpe – și stigma socială pot fi considerate simptome ale celei mai acute crize prin care umanitatea trece de la al Doilea Război Mondial încoace.

Gutteres a făcut apel și la rețelele de socializare să intensifice eforturile de limitare a răspândirii dezinformării, în timp ce guvernelor le-a transmis să protejeze drepturile omului.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri