
O universitate celebră lansează un proiect pentru a depista știrile false de pe rețelele de socializare
O universitate celebră în lume și-a propus ca pe parcursul a trei ani să proiecteze și să pună în practică noi metode pentru a depista știrile false de pe rețelele de socializare.
Este vorba de Universitatea din Dublin (DCU), care spune că scopul final este acela de a îi ajuta pe oamenii să distingă cu o mai mare ușurință între materialele bazate pe adevăr și manipulări, scrie Irishtimes.com.
Suma ce va fi investită în proiect se ridică la 2.4 milioane de euro și se va lucra constant cu cetățeni și creatori de content pentru a stabili exact de ce este nevoie. Inițiatorii mai spun că de pe urma rezultatelor acestei inițiative europene vor beneficia consumatorii de știri și content creators – aceștia din urmă având o mai mare siguranță că materialele lor nu vor mai fi folosite în scopul manipulării.
„Asigurarea integrității și fiabilității știrilor din diverse surse este o problemă critică pentru cetățenii de pe tot globul în acest moment și este una care ajunge la inima democrației”, a afirmat profesorul Brian MacCraith, președintele Universității.
Citiți mai multe AICI
Articole asemănătoare
„Zidul durerii” din paginile New York Times. Publicația marchează bilanțul sumbru al victimelor Covid
Efectele reale ale dezinformării: O școală din Vaslui a fost luată cu asalt, după ce părinții au crezut că le sunt vaccinați copiii împotriva coronavirus
O companie controversată de spionaj a creat un software pentru a urmări persoanele infectate cu COVID-19
Întâlnirea dintre Trump și Putin, motiv de glumă pe internet
GDPR ar putea suferi modificări „în câteva săptămâni”