Jurnaliști Digi24, agresați de un funcționar public: „Ați intrat ca un păduche”

O echipă de jurnaliști de la Digi24 au fost agresați de un funcționar public, angajat al unei instituții din subordinea Ministerului Sănătății,  în timp ce realizau un material despre întârzierea semnării diplomelor de concurs ale medicilor.

Echipa de filmare se afla în sediul Centrului de Resurse Umane din cadrul Ministerului Sănătății, în contextul în care medicii care au trecut examenul pentru atestatele de studii complementare nu își pot ridica documentele. Motivul invocat ar fi, conform unei persoane care trece prin această situație, că nu are cine să le semneze și să le ștampileze.

După ce reporterul Toma Petcu cere de mai multe ori să discute cu conducerea Centrului, un funcționar nervos își face apariția și încearcă să îi dea afară din clădire: „Ce e cu dumneavostră aici? Poftiţi în curte. Nu avem program cu publicul”.

Ulterior, persoana – care a refuzat de mai multe ori să își spună numele – a pus mâna pe cameră, afirmând că filmatul este interzis.

„-Aţi intrat ca un păduche unde nu trebuie.

– Am intrat ca un păduche.

– Exact.

– Am înţeles. Îmi puteţi spune şi mie numele dumneavostră?

– Nu e nevoie.

– Haideţi spuneţi-mi numele dumneavostră.

– Haideţi mergeţi la biroul de presă şi o să vă spună dânşii.

– Spuneţi-mi, vă rog, numele dumneavostră, ca să ştiu cu cine am onoarea. Eu v-am spus numele meu.

– Eu înţeleg că vă plăteşte să fiţi insistenţi dar nu prost crescuţi aşa că poftiţi afară.

– Asta e părerea dumneavostră şi îmi pare rău că aveţi un astfel de limbaj”, este o parte din discuția purtată între reporterul Digi24 și funcționarul public.

Ministerul Sănătății spune că vor fi luate măsuri pentru bruscarea jurnaliștilor

Conform Digi24, biroul de presă al Ministerului Sanatatii a transmis public că vor fi luate măsuri împotriva funcționarului public care a agresat echipa de jurnaliști.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a urmărit cu stupefacție imaginile cu funcționarul public care afirmă că este plătit să dea afară presa dintr-o instituție publică și care a adresat injurii unei echipe de televiziune. Ministrul a solicitat să se ia în acest caz măsurile disciplinare cele mai dure conform Codului Administrativ. De asemenea, a cerut convocarea la minister a conducerii Centrului de Resurse Umane în Sănătate Publică pentru a cere explicații despre atitudinea angajaților serviciului”, se arată în comunicat.

Urmăriți întregul reportaj AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *