Un jurnalist turc a fost arestat și i s-a percheziționat casa, fără a i se comunica acuzațiile

În timpul raidului de poliție, ofițerii au confiscat cărți și reviste, precum și materiale digitale nespecificate.

În 5 ianuarie 2021, poliția din Istanbul l-a arestat pe Mehmet Aslan, reporter pentru agenția de știri Mezopotamya, informează Consiliul Europei. Înainte de acest fapt, poliția a făcut percheziție la domiciliu și, după arestare, l-a transferat în Antalya.

Aslan a fost reținut ca parte a unei anchete de către parchetul din Antalya, dar nu se specifică natura acelei anchete sau dacă au fost depuse acuzații în cazul său. În timpul raidului de poliție, ofițerii au confiscat cărți și reviste, precum și materiale digitale nespecificate.

În articolele sale recente pentru Mezopotamya, Aslan a abordat subiecte precum drepturile prizonierilor kurzi din Turcia și grevele foamei prizonierilor și acuzațiile de tortură.

„Autoritățile turcești trebuie să-l elibereze imediat pe jurnalistul Mehmet Aslan și să se abțină de la arestarea membrilor presei în investigații vagi”, a declarat Gulnoza Said, coordonatorul Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor din Europa și Asia Centrală.

Din octombrie 2020, autoritățile turcești au arestat cel puțin alți trei angajați ai agenției de știri Mezopotamya.

Se pare că acuzația față de Aslan va fi de „membru al unei organizații teroriste și ilegale”, dar poliția nu a dat detalii despre acest lucru.

Foto: ANF News