Jandarmeria semnalează un fake news despre protestul de pe 24 februarie

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Jandarmeria Română și cea a Municipiului București semnalează un fake news descoperit pe rețeaua de socializare, cu privire la protestul de pe 24 februarie.

Este vorba despre o falsă atenționare cu privire la ”zeci de dube ale Jandarmeriei” care se îndreaptă spre Capitală, acolo unde va avea loc în această seară un protest. Inițial, pagina la care fac referire autoritățile a distribuit un articol de pe site-ul Ucoz.ro, apoi o filmare postată de un alt utilizator al rețelei de socializare.

”Atenție, știre falsă! Facem precizarea că această știre distribuită în mediul on-line, în urmă cu puțin timp, este falsă”, scrie Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Nu este prima oară când autoritățile semnalează că pagina ”Luptam pentru Romania” distribuie conținut înșelător. Pe 20 februarie, Jandarmeria Capitalei a infirmat că ”o protestatară în scaun cu rotile a fost ridicată din fața blocului”, ”a fost percheziționată corporal cât și în geantă (…) apoi a fost urcată în dubă”. Postarea inițială mai afirma și că ”este suspectă pentru instigare la violență la protestul din 10 august”.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București i-a sfătuit pe cititori ”să verifice informațiile citite pe astfel de pagini” și să ”nu cadă în capcana dezinformării”.

ATENȚIE! ȘTIRE FALSĂPentru corecta dumneavoastră informare vă comunicăm că, în urmă cu puțin timp, pe o pagină de…

Gepostet von Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti am Mittwoch, 20. Februar 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *