Întâlnirea lui Cioloș cu liderul USR incită spiritul conspiraționist EXCLUSIV

Site-urile de ”fake media” au găsit rețeta perfectă pentru o conspirație, de data aceasta ieșită din spiritul ezoterismului: Dacian Cioloș + Dan Barna + umbra lui George Soros = ă? Pentru picanterism, mai pot fi adăugate Uniunea Europeană și ”pucista” Gabriela Firea.

Mai precis, G4Media.ro a publicat o poză cu liderul Uniunii Salvați România și cel al Partidului România Împreună, care stăteau de vorbă într-un local. Surse din USR spun că cei doi au discutat despre posibilitatea de a participa pe liste comune la europarlamentare.

Mai țineți minte Fluierul.ro? Acel site despre care Mediastandard.ro scria în luna august că este neapărat de evitat, din cauza conspirațiilor din abundență. Cititorului nu îi trebuie mult până să observe că cel/cei ce scriu pe acest site au o obsesie pentru George Soros – există chiar și o rubrică intitulată ”Rețeaua Soros”.

Ei bine, știrea despre cei doi lideri politici nu putea să treacă pe lângă această pagină web fără să-l mai arunce puțin pe filantrop în oala conspiraționistă. Astfel, sub un titlu de tot râsul (”Soroșiști din toate țările UNIȚI-VĂ! USR și Cioloș vor să se unească.” – da, cu punct la sfârșitul titlului) autorul – necunoscut – preia un articol de la Mediafax (”Lider USR: Este inevitabilă FUZIUNEA între MRÎ şi USR. Să mergem pe liste comune la PE”), adăugând la început un scurt comentariu propriu, dar care este în ton cu titlul halucinant.

USR -creația “curată” a lui Șoroș și „apoliticul” copil politic al aceluiași Șoroș-Cioloș, vor să se unească. Această uniune va fi în mod evident cea mai progresistă grupare politică și iată-l și pe Cioloș țintind deschis la președinție”

Dacă asta nu era de ajuns, Sputnik reușește să exacerbeze nebuni și mai mult – ce-i drept, de data asta, dezvoltând teoria conspirației cu care redactorii de la această publicație ne-au obișnuit, spre deosebire de vărul mai sărac, Fluierul.ro. Astfel, în articolul semnat de Dragoș Dumitriu (Încă o confirmare a planului Bruxelles: surpriză, Cioloș o citează pe Gabi Firea!”) ni se explică cum întâlnirea dintre Dan Barna și fostul premier face parte dintr-un plan mult mai măreț, instrumentat de Bruxelles, care ar include-o mai nou și pe primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

De unde și până unde, vă întrebați? Ei bine, autorul ne arată că există cu siguranță o legătură între ”pucistă” și ceilalți doi: Dacian Cioloș ar fi menționat în timpul unei emisiuni de la RTV de ”Scroviștea”. Întâmplare sau nu, spune Dumitriu, și Gabi Firea a pomenit despre același lucru la mijlocul săptămânii trecute, la un alt post de televiziune: ”A venit un coleg de al nostru să ne spună dacă totuși nu ar fi bine că înainte de CEx să mai avem o întâlnire. Colegii l-au întrebat dacă crede că mai putem obține o conduită normală, democratică, statutară din partea dlui Dragnea, crezi că va putea să ne conducă altfel decât printr-un grup micuț numit grupul de la Scroviștea?”.

Încheierea este, într-adevăr, cireașa de pe tort! Ni se lansează ideea că Gabriel Oprea s-ar desprinde total de partidul lui Liviu Dragnea, și s-ar alia cu știți-voi-cine.

Revenind la Bruxelles, Sputnik este plin de trimiteri către un articol mai vechi, din vară, semnat de același autor ca materialul menționat mai sus. Ce se putea spune, înafară de planul malefic al balaurilor, în persoana lui Dacian Cioloș, Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis – susținuți și de europarlamentari?

A da, să nu uităm de toppingul de exprimări care le-aș clasa deja drept răsuflate! ”Neo-marxiști”, ”revoluționarul marxist” și așa mai departe. Mi-a plăcut, în mod special, partea asta:

”Cioloș adaugă și teoria vehiculată în ultima vreme de sorosisti: pericolul unei guvernări „iliberale””.

În caz că vă întrebați, Dragoș Dumitriu a fost implicat în politică. Între 2004 și 2008, acesta a activat în Parlamentul României. Până în mai 2007 a fost membru al Partidului România Mare, ca apoi să treacă la Partidul Conservator. Acesta a scris o grămadă de grozăvii, un simplu search pe Google oferindu-ne o listă lungă de materiale semnate de același om.