Instagram va permite recuperarea postărilor șterse în ultimele 30 de zile

Utilizatorii platformei social-media Instagram vor putea recupera în termen de 30 de zile postările șterse de pe conturile lor, fie din greșeală, fie în urma unui atac cibernetic.

„Recently deleted” este nou funcție a Instagram care va permite utilizatorilor să recupereze postările şterse din diverse motive. Orice postare ştearsă va intra în noua secţiune de unde va putea fi recuperată înainte de a fi ştearsă complet.

Timp 30 de zile de la ștergerea lor din profilul utilizatorului postările se vor găsi în secțiunea „recently deleted”, iar după acest termen postările vor fi eliminate permanent. Cât timp postările sunt stocate în secțiunea de rezervă, asemenea unui „recycle bin”, utilizatorul le poate recupera.

Recuperarea postărilor şterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identităţii, care va implica comunicarea prin SMS sau email. Această verificare este un punct suplimentar de securitate, alături de logarea prin doi factori de autentificare.

Această funcție este menită să vină în ajutorul utilizatorilor ale căror conturi sunt atacate, ca urmare a unui hack. De cele mai multe ori, pe conturile cu mulți urmăritori ce sunt furate sunt șterse postări care ar putea aduce utilizatorilor beneficii.

Rîpeanu Antonia:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri