Expert ONU: „În mod clar problema a fost modul în care Trump se adresează presei”

Expertul Organizației Națiunilor Unite David Kaye susține că modul în care președintele actual al Statelor Unite ale Americii s-a comportat față de presă a influențat libertatea de exprimare din întreaga lume.

În cadrul unei conferințe ținute la Geneva, Raportorul special al ONU pentru libertatea de exprimare a declarat că atacurile asupra jurnaliștilor ar trebui să înceteze odată cu plecarea lui Trump de la Casa Albă, arată Hotnews.

„În mod clar problema din ultimii patru ani a fost modul în care acest președinte se adresează presei: modul în care denigrează mass-media, denigrează libertatea de exprimare”, a spus Kaye.

Acesta a amintit de declaratia purtătorului de cuvânt al Casei Albe, care a afirmat că „nicio altă administrație nu a fost la fel de transparentă ca cea a președintelui Trump și ne așteptăm ca toate știrile să fie corecte și corecte”.

Mai mult decât atât, raportorul susține că, în ceea ce privește impactul lui Donald Trump asupra libertății din lume, se poate vorbi cu certitudine despre „un efect Trump, unul foarte negativ„, conform Hotnews.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *