Erdogan dă contur cazului morții lui Jamal Khashoggi: A fost un asasinat politic premeditat și pregătit minuțios

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ținut în decursul zilei de marți un discurs, anunțat din timpul săptămânii, cu privire la cazul morții lui Jamal Khashoggi.

Astfel, șeful de stat a afirmat că jurnalistul dispărut la începutul lunii în consulatul Arabiei Saudite din Instanbul a fost victima unui ”asasinat politic premeditat și pregătit minuțios”. În plus, acesta a întrebat retoric de ce trupul lui Khashoggi nu a fost încă găsit, conform Middle East Eye.

„Nu mă îndoiesc de sinceritatea regelui Salman, dar este foarte important ca o astfel de anchetă critică să fie condusă de o comisie cu adevărat imparțială și corectă, care nu are legătură cu crima”,  a mai spus Erdogan într-o declarație publică, cerând ca cei 18 suspecți să fie judecați în Turcia.

Erdogan a spus că cei 15 suspecți care au zburat în Istanbul în orele anterioare uciderii erau „oameni de securitate, inteligență și criminalistică”, iar alți câțiva angajați ai consulartului au vizitat zone împădurite aproape de Istanbul pentru a efectua recunoașterea în zilele dinaintea uciderii.

Citiți mai multe pe Middle East Eye

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *