Elon Musk vrea să facă butonul de edit disponibil pentru toți utilizatorii Twitter

FILE - In this Wednesday, March 10, 2021 file photo, a mobile phone user turns on the Twitter application on his smartphone in Moscow, Russia. Russian authorities said Tuesday March 16, 2021, they would block Twitter in a month if it doesn't take steps to remove banned content, a move that escalates the Russian government’s drawn-out standoff with social media platforms that have played a major role in amplifying dissent in Russia. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

Printe multele schimbări pe care Elon Musk vrea să le implementeze pe Twitter pare că se regăsește și oferirea butonului de editare pentru toți utilizatorii. Pănă acum, compania spunea că funcția va fi disponobilă doar abonaților Twitter Blue.

În mod oficial, butonul de edit se află încă în mâinile inginerilor platformei, care îl testează. Conform Bloomberg, însă, Musk plănuiește să facă funcția disponibilă chiar de săptămâna viitoare și nu va fi restrânsă doar pentru cei cu subscripție la Twitter Blue.

Editarea tweet-urilor ar veni la pachet cu deja cunoscuta schimbare a serviciului Blue care, în principal, cuprinde plata pentru bifa albastră de verificare (care a scăzut de la 20 de dolari, la opt).

Musk a anunțat mai multe beneficii pentru cei opt dolari pe lună pe care utilizatorii ar urma să-i plătească dacă își doresc bifa, printre care „prioritate în răspunsuri, mențiuni și căutări, ceea ce este esențial pentru a învinge spam-ul/ escrocheria; posibilitatea de a posta clipuri video și audio de lungă durată; mai puține reclame și ocolirea paywall-ului pentru publicații care doresc să lucreze cu noi”.

Butonul de editare a tweet-urilor este cea mai dorită funcție de utilizatorii Twitter, mai ales de când platforma a crescut în popularitate la nivel global. Fosta conducerea a companiei s-a ferit de introducerea unei astfel de măsuri pentru că a simțea că poate fi ușor de manipulat pentru a schimba mesajele transmise public.

Tocmai de asta echipa care se ocupă cu implementarea acestei funcții va permite editarea doar pentru 30 de minute de la momentul publicării unui tweet, iar, în urma editării, postarea va fi însoțită de o etichetă care semnalează acest lucru și oferă un istoric de editare.

Teoretic, funcția este încă în stadiul de testare, dar miliardarul pare că are alte planuri. Rămâne de văzut dacă Musk va face publică funcția în forma deja anunțată de Twitter sau ne vom trezi cu o altă versiune.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri