Consiliul de Supraveghere al Meta va începe să examineze cazurile mai rapid
Consiliul de Supraveghere al Meta promite că va analiza mai repede cazurile de moderare a conținutului pe care le examinează și va grăbi prezentarea deciziilor.
Într-o serie de postări pe Twitter, Consiliul de Supraveghere a spus că unele decizii ar putea fi publicate la două zile de la momentul evaluării cazului. Pentru contestațiile mai complexe durata de 30 de zile (sau chiar 90) rămâne valabilă.
„Deciziile noastre în regim accelerat ar putea fi publicate în 48 de ore de la acceptarea unui caz, dar în unele cazuri ar putea dura mai mult – până la 30 de zile”, a scris Consiliul într-un tweet.
We have designed new procedures that will allow us to act quickly and maximize our impact in urgent situations through expedited review.
Our expedited decisions could be published as soon as 48 hours after accepting a case, but in some cases it might take longer – up to 30 days. pic.twitter.com/VhvM8NJGjp
— Oversight Board (@OversightBoard) February 14, 2023
Decizia de accelerare a cazurilor este prezentată ca fiind necesară pentru a aborda „mai multe dintre marile provocări ale moderării conținutului și să răspundem mai rapid în situații cu consecințe urgente în lumea reală”.
Consiliul de Supraveghere a fost creat la sfârșitul anului 2020 pentru a evalua deciziile Facebook și Instagram privind moderarea conținutului utilizatorilor acestor platforme și pentru a decide dacă să susțină sau să anuleze acțiunile companiei de social media.
Dacă te întrebi ce utilitate reală are acest organism independent, am scris în trecut despre limitele Consiliului. Deși poate să se pronunțe asupra anumitor decizii de moderare pe care Facebook sau Instagram le ia, el nu poate să oblige platformele să-și schimbe politicile. Poate emite recomandări, însă decizia este, în totalitate, la Meta.
Articole asemănătoare
Ce spun specialiștii români în date personale despre identitatea digitală europeană: prea timpurie, insuficient documentată, vulnerabilă
Inteligența artificială afectează traducătorii din cadrul instituțiilor UE
Aplicațiile de supraveghere a examenelor online pot da rateuri
Pentru a împiedica raspândirea dezinformării despre coronavirus, Facebook interzice reclamele înșelătoare
O jurnalistă australiană, angajată a televiziunii chineze de stat, reținută fără explicații în Beijing