În selecția de astăzi, vă aducem un camion electric cu o autonomie de 300 de kilometri, un site pentru bărbații care urăsc să petreacă ore în șir în magzinele fizice și online, o hartă a orașelor și traseelor din perioada Imperiului Roman, o idee inedită de marketing – printarea de bonuri fiscale pe tricouri și sacoșe de pânză. Dar poate cea mai inovatoare noutate este o aplicație care-ți permite să faci Copy/Paste din realitate!
Primul camion de transport electric integral autonom
Vehiculul companiei suedeze Einride a devenit primul camion de transport electric integral autonom care a făcut o tură completă pe circuitul Top Gear din Marea Britanie, anunță Aleph News. Camionul numit Pod a atins 80 km/h, viteza maximă admisă pentru camioanele grele în Uniunea Europeană. Pod nu are cabină, fiind un vehicul complet autonom și poate fi telecomandat.
Vehiculul are șapte metri lungime, poate transporta 24 de tone și are o autonomie de 300 de kilometri. Ambiția companiei Einride este de a ajunge la 50-60% din volumul de transport de pe șoselele suedeze de astăzi.
Site-ul bărbaților care nu agreează shopping-ul online
MenHateShopping.com este magazinul online pentru bărbații care urăsc shopping-ul online, scrie Retailwire.com, citat de Ecompedia.ro. Magazinul oferă îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de îngrijire, accesorii și produse pentru bar și gătit. MenHateShopping.com promite că tot ceea ce vinde este ales cu grijă de un expert intern, în funcție de factori precum: stil, confort, preț.
Magazinul grupează unele produse în pachete de câte șase – de exemplu, pentru carantină, pentru toamnă, pentru o noapte în oraș – și oferă recomandări de cadouri potrivite pentru partenera de viață.
E-shop-ul există ca urmare a studiilor care spun că majoritatea bărbaților fac cumpărături utilitare și funcționale, pentru a-și îndeplini nevoile rapid. Spre deosebire de femei, ei nu caută mai mult în magazine și nu au satisfacție emoțională când fac cumpărături. De aceea, bărbații au nevoie de magazine online în care să aibă opțiuni mai puține.
Harta orașelor și drumurilor din timpul romanilor
ORBIS este modelul de rețea geospațială al lumii romane, realizat de Universitatea Stanford, care se bazează pe o versiune simplificată a rețelei gigantice de orașe, drumuri, râuri și căi maritime din Imperiul Roman. Acesta reflectă în general condițiile din jurul anului 200 e.n., dar acoperă și câteva situri și drumuri create în Antichitatea târzie.
Este vorba despre 632 de situri, majoritatea așezări urbane și acoperă aproape 10 milioane de kilometri pătrați de spațiu terestru și maritim. Rețeaua rutieră cuprinde 84.631 kilometri, completată de 28.272 de kilometri de râuri și canale navigabile. Modelul permite 14 moduri diferite de călătorie rutieră, de la căruță trasă de boi la armată în marș.
Tricouri cu bonuri fiscale
Un tânăr din București printează bonuri pe tricouri și plase, anunță Aleph News. Prețurile produselor lui Răzvan sunt de 80-90 de lei. Găsești produsele pe Instagram și pe site-ul Printoteca.ro.
„Colecția Bonul Dvs. mi-a venit în minte accidental. Sunt niște bonuri pe care le colecționam de ceva vreme; mi s-a părut amuzant să le printez pe tricouri și să le port”, a declarat Răzvan.
Colecția cuprinde diverse modele de tricouri și sacoșe de pânză. Produsele au denumiri amuzante precum: „Gât gros curcan”, „Vită+berbecuț”, „Spray nazal”, „Brânză”, „Ecleruri”.
ClipDrop, instrumentul cu care faci Copy/Paste din realitate
Aplicația pentru mobil și calculator ClipDrop este cu adevărat revoluționară. Iată cum funcționează:
- Instalează aplicația pe smartphone și pe calculator vizitând adresa Clipdrop.co/start pe fiecare dintre aparate și asigură-te că ambele dispozitive sunt conectate la aceeași rețea;
- Creează un cont nou sau loghează-te în cont;
- Îndreaptă camera telefonului spre un obiect din jur și restrânge patrulaterul de captură, apoi captează imaginea;
- Cu aplicația activă pe calculator, selectează „Drop”;
- Imaginea va apărea pe desktop și o vei putea salva.
Practic, această aplicație te ajută să decupezi orice element din realitate, fără să mai fie nevoie să faci acest lucru în aplicații de editare grafică. Dacă dorești să prelucrezi în plus elementul în Photoshop, vei avea la dispoziție un layer, după ce „lipești” imaginea în program. Pentru asta, trebuie mai întâi să instalezi plugin-ul special pentru Photoshop.
În varianta gratuită, aplicația îți permite 10 clip-uri, apoi poți cumpăra un abonament cu 190 de lei pe an.
Leave a Comment