China continuă lupta împotriva ”bărbaților efeminați”. După cântăreți, urmează jocurile video

Supranumită ”a doua revoluție culturală” a Chinei, noua politică impusă de Partidul Comunist stabilește industriei de entertainment limite care vizează aspectul și mesajul transmis de cântăreți, actori, precum și creatorii de jocuri video.

Dacă regimul de la Beijing și-a îndreptat recent atenția către ”bărbații efeminați” din industria muzicală, pe care îi acuză că nu respectă standardele de masculinitate prin purtarea machiajului și interesul crescut în aspectul fizic, este rândul jocurilor video, conform Bloomberg.

Concret, autoritatea de reglementare din China a solicitat companiilor care produc jocuri să se supună noului regulament și să pună punct “tacticilor prin care urmăresc să obțină un profit cât mai mare”.

citiți și: CHINA ȘI-A MAI GĂSIT UN INAMIC: TRUPELE DE BĂIEȚI „FEMININI”

În viziunea autorităților chineze, companiile ar trebui să elimine „conținutul obscen și violent, dar și cel care promovează tendințe abuzive, precum sistemele pay-to-win sau efeminarea personajelor”. Producătorii de jocuri video vor trebui și să elimine celebritățile din campaniile de promovare a produselor.

Eliminarea bărbaților considerați a fi ”prea” feminini din cultura de masă ar fi fost făcută la cererea clasei politice chineze, care afirmă că “bărbații efeminați sunt slabi din punct de fizic și fragili din punct de vedere emoțional”, conform profesorului Geng Song de la Universitatea din Hong Kong.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri