Cemafac.ro, platforma lansată de Guvern pentru lupta împotriva coronavirusului

Code for Romania Task Force, în parteneriat cu Guvernul României, a lansat o nouă soluție digitală de luptă împotriva consecințelor epidemiei de coronavirus, Cemafac.ro.

Cemafac.ro este un ghid cu reguli de acțiune, interacțiune socială și comportament, vitale în perioada epidemiei de coronavirus. De asemenea, el facilitează obținerea regulilor de bază recomandate de autorități pe care este indicat să le urmăm. Site-ul este un proiect realizat pro-bono de voluntarii unei organizații neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, Code for Romania. Programul este realizat în cadrul Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Platforma va ghida utilizatorii prin scenarii posibile prin care populația țării poate trece, în scopul protecției de sine și a celor din jur. Un aspect important al soluției cemafac.ro este chestionarul de evaluare al simptomelor dezvoltat în parteneriat cu DSU, pentru a identifica gradul de risc propriu și pașii care trebuie urmați în funcție de starea de sănătate și de activitatea desfășurată în ultima perioadă, ea reprezentând sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media.

Subiectele tratate de platformă sunt: Transmitere și simptome, Cum ne protejăm, Adaptare și rezistență cât și informații folositoare Pentru cei care oferă ajutor.

Acest proiect este al doilea dintr-o serie de sașe soluții digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit să lupte cu efectele COVID-19.

Andra Pădurariu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri