Autoritățile din Marea Britanie vor despăgubiri din partea companiilor tech pentru victimele fraudelor online

Legiuitorii din Marea Britanie cer ca firmele mari din domeniul tech să despăgubească oamenii care au de suferit de pe urma escrocheriilor prezente pe social media. Autoritățile vor ca reclamele care promovează înșelăciuni să nu fie doar înlăturate, ci să fie motiv legal de compensație pentru victime, relatează Reuters.

O comisie a ministerului de Finanțe britanic a publicat un raport ce a analizat criminalitatea economică -de care Marea Britanie suferă serios, pagubele din 2021 ridicându-se la un miliard de dolari– și a îndemnat guvernul să ia serios în considerare posibilitatea de a obliga platformele online să despăgubească victimele fraudelor digitale.

Mel Stride, președintele comisiei care a întocmit raportul, este de părere că nu există suficiente legi care să reglementeze rețelele de socializare și site-urile web unde campaniile de fraudare se derulează.

Guvernul ar trebui să se gândească la un fel de aranjament care să-l facă pe cel care produce dauna să plătească. Platformele online găzduiesc aceste lucruri, nu depun suficiente eforturi pentru a le elimina și, în realitate, beneficiază financiar, deoarece obțin venituri din publicitate”, a declarat Stride pentru Reuters.

Mingea e acum în curtea guvernului condus de Boris Johnson care va trebui să răspundă concluziilor raportului care mai spune că eforturile de combatere a fraudei ar trebui să fie centralizate în cadrul unui singur minister sau departament. Prim-ministrul Marii Britanii se află acum în centrul unui scandal, iar presiunea din partea opiniei publice ar putea juca un rol destul de important în deciziile viitoare ale guvernului care va încerca să își spele din păcate.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri