
Amenințările nucleare ale Rusiei – pericol real sau retorică politică?
Prin vocea fostului președinte al Rusiei Dmitri Medvedev, Rusia a lansat către Occident o nouă amenințare cu războiul nuclear. Medvedev a avertizat SUA să nu creadă că țara sa „nu va depăși niciodată o anumită limită” în ceea ce privește desfășurarea armelor nucleare dacă dorește să evite un al treilea război mondial.
Se simte ca un deja-vu. Din când în când, Rusia aduce în discuție problema armelor nucleare. Dar de ce face acest lucru?
De pe 24 februarie 2022 și până în prezent, au existat în jur de 60 de amenințări directe ale Rusiei la adresa Ucrainei sau țărilor occidentale cu armele sale nucleare. Uneori, Kremlinul a lăsat lumea să creadă că este pregătit pentru un astfel de atac. Alteori, avertiza NATO, ca și cum alianța nord-atlantică intenționa să lanseze primul atac.
Aflați mai multe despre intenția Kremlinului de a speria Occidentul și de a eroda sprijinul pentru Ucraina urmărind episodul din această săptămână al Pastilei de (DEZ)informare, o emisiune realizată de Editiadedimineata.ro, în colaborare cu Mediastandard.ro:
Articole asemănătoare
Uniunea Europeană NU vrea să interzică banii cash
Ce scrie presa despre jurnalista Ramona Săseanu, propunerea PNL pentru șefia interimară a TVR
Cum a fost folosită fotografia unei refugiate din Kosovo în propaganda rusă anti-NATO
Oculta Mondială, 5G, vaccinuri, Bill Gates. De ce cred oamenii în teorii ale conspirației
Bad news are no news: se concentrează presa pe știrile negative?