Nu-ți plac postările verificate? Vei putea alege să le vezi mai rar pe Threads
Într-o schimbare descrisă de compania-mamă a Facebook, Instagram și Threads ca oferind mai multă libertate utilizatorilor de a decide ce tip de conținut văd, Meta va adăuga o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să controleze cât de mult conținut verificat va apărea în feed-ul lor.
Controalele au trei niveluri: „Nu reduceți”, „Reduceți” și „Reduceți mai mult”. Cu toate acestea, niciuna dintre opțiuni nu poate ascunde conținutul în întregime. Acestea vor afecta doar clasamentul postărilor care „se constată că conțin informații false sau parțial false, conținut modificat sau context lipsă”, conform Vox.
Această funcție va fi importată de la Instagram în platforma Threads, care a anunțat că va fi lansată în curând în Uniunea Europeană.
Meta a precizat într-o declarație pentru NBC News că opțiunile au scopul de a le oferi utilizatorilor „mai multă putere de a controla algoritmul care clasifică postările din feed-ul lor”, adăugând că răspunde cererilor utilizatorilor pentru „o mai mare capacitate de a decide ce văd în aplicațiile noastre”.
Anterior, această funcție a fost adăugată pe Facebook în luna mai. Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că schimbarea a fost menită „să facă controalele utilizatorilor de pe Facebook mai consistente cu cele care există deja pe Instagram”.
Pentru a activa sau dezactiva această setare, din fila de profil, ar trebui să accesați Cont > Alte setări ale contului (care vă duce la Instagram) > Preferințe de conținut > Reducere prin verificare a faptelor.
Articole asemănătoare
Editiadedimineata: Meghan Markle i-a dezvăluit lui Oprah Winfrey că a avut gânduri suicidale
Avertisment pentru influencerii britanici: 65% din postările lor de pe Instagram încalcă regulile
Revista Time: Trump și Putin – același personaj
Bitdefender, predicții pentru 2020: atacurile cibernetice vor fi mai sofisticate, știrile false ar putea afecta alegerile din SUA
Controversata lege “anti-dezinformare” a Spaniei ar putea să fie o amenințare la adresa democrației