Ziarul taiwanez al mogulului de presă Jimmy Lai nu va mai apărea în varianta print

Hong Kong media tycoon Jimmy Lai, who founded local newspaper Apple Daily, right, wears a face mask before entering a court in Hong Kong, Tuesday, May 5, 2020. Lai and other two arrived at the court for the first day sentence as they are on charges of joining unlawful protests last year calling for reforms.(AP Photo/Kin Cheung)

Compania mogulului de presă din Hong Kong Jimmy Lai va întrerupe apariția în varianta print a ziarului taiwanez Apple Daily din cauza scăderii veniturilor din publicitate și dificultățile mediului de afaceri din Hong Kong.

Într-o scrisoare deschisă adresată cititorilor și publicată pe site-ul său, ziarul din Taipei susține că măsura este o urmare a „monopolului” platformelor digitale asupra veniturilor din publicitate, care ar fi dus la pierderi mari ale unei surse-cheie de venit. Un alt factor invocat este situația politică din regiunea administrativă specială a Chinei, conform Reuters.

„Taiwan Apple Daily nu a fost învinsă pe prima linie a jurnalismului. Am fost înfrânți într-o altă bătălie: învinși de monopolul resurselor publicitare și de situația din ce în ce mai gravă din Hong Kong, ceea ce ne-a făcut să nu putem susține pierderile pe termen lung”, a afirmat ziarul.

Mai mult, publicația susține că „forțele pro-Chinei” din Hong Kong boicotează diferite resurse de publicitate, îngreunând astfel operarea cotidianului.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri