X se supune ordinelor Curții Supreme din Brazilia

Într-o întorsătură de situație, X, platforma condusă de Elon Musk, se supune ordinelor Curții Supreme din Brazilia pentru a scăpa de interdicție. Până acum, Musk a fost vocal cu privire la refuzul de a respecta cerințele autorităților, însă interdicția impusă platformei pare să fii schimbat atitudinea miliardarului.

Vineri noapte, avocații miliardarului au transmis Curții Supreme că X va respecta ordinelor emise și va numi un reprezentant legal al companiei în Brazilia și va interzice conturile identificate de autorități că au distribuit dezinformare, conform The New York Times.

Lipsa acestui reprezentant a fost principalul motiv pentru care Curtea Supremă a luat măsura drastică de interdicție. Legea braziliană impune companiilor străine să numească un reprezentant legal, care să fie răspunzător pe teritoriul Braziliei în numele companiei.

Dincolo de refuzul X de a numi un astfel de reprezentant, Curtea Supremă a criticat și metodele laxe de moderare ale platformei, care, prin vocea lui Musk, a refuzat să interzică conturile de extremă dreapta, care distribuiau dezinformare cu privire la procesul electoral din Brazilia.

La aproape o lună de la interdicție, miliardarul pare să își fii schimbat părerea și va respecta cerințele autorităților, deși în tot acest timp le-a etichetat ca fiind „ilegale”. Un nou reprezentant legal a fost deja numit, conturile au început să fie interzise, iar procesul de plată a unei amenzi de 3 milioane de dolari au fost început, conform Reuters.

X are acum cinci zile la dispoziție pentru a preda documentația necesară care dovedește respectarea ordinelor, după care platforma ar urma să scape de restricția de pe teritoriul Braziliei.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri