WhatsApp dă în judecată guvernul indian pentru noile reguli de confidențialitate

WhatsApp ar fi dat în judecată guvernul indian cu privire la noile reguli de confidențialitate care vor intra curând în vigoare.

Aplicația de mesagerie cere astfel Înalții Curți din Delhi să stabilească dacă noua lege IT este o încălcare a articolelor din Constituția indiană cu privire la dreptul la viață privată, spun surse care sunt familiare cu problema, conform Reuters.

Noile reglementări obligă rețelele de socializare să înlăture ceea ce guvernul cataloghează ca fiind dezinformarea privind pandemia de COVID-19, printre care se numără și criticile adresate guvernului privind răspunsul la criza epidemiologică.

Mai mult, companiile vor fi obligate să furnizeze autorităților informații cu privire la identitatea celor care publică astfel de conținut, lucru pe care WhatsApp afirmă că nu-l poate face în practică, întrucât ar însemna să încalce protocoalele de criptare end-to-end.

„Solicitarea aplicațiilor de mesagerie pentru «urmărirea» chat-urilor este echivalentul cererii de a păstra o amprentă digitală a fiecărui mesaj trimis pe WhatsApp, care ar rupe criptarea de la un capăt la altul și ar submina în mod fundamental dreptul oamenilor la confidențialitate”, a spus WhatsApp într-un comunicat, când i s-a cerut să comenteze procesul.

Pe de altă parte, compania-mamă a WhatsApp, Facebook, a declarat că este de acord cu majoritatea prevederilor din noua lege, dar încă caută să negocieze unele aspecte. Twitter, al cărui sediu indian a fost vizitat de poliție săptămâna trecută după ce platofrma a etichetat postările unui purtător de cuvânt al partidului dominant al Indiei și ale altor persoane ca fiind „conținut media manipulat”, a refuzat să comenteze reglementările.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri