Victorie temporară pentru Julian Assange în procesul împotriva extrădării sale în SUA

Fondatorul WikiLeaks a primit permisiunea a doi judecători de a face apel împotriva expulzării sale din Marea Britanie. Cu toate acestea, el poate face acest lucru doar dacă Marea Britanie și SUA nu sunt în măsură să ofere instanței asigurări adecvate.

Acest lucru este considerat o mică victorie pentru Julian Assange: dacă cererea sa ar fi fost respinsă, el ar fi putut fi trimis în Statele Unite ale Americii pentru a fi acuzat de spionaj în câteva zile, conform The Guardian.

Cei doi judecători au luat decizia pe baza argumentelor furnizate de avocații lui Assange, care au susținut că acuzațiile de spionaj legate de publicarea de către Assange și WikiLeaks a mii de documente clasificate și diplomatice legate de războaiele din Afganistan și Irak, au fost motivate politic. Reprezentanții săi legali au declarat că aceste acuzații erau ilegale.

Cu toate acestea, este posibil ca Assange să nu aibă posibilitatea de a avea o audiere completă a apelului în luna mai, dacă Marea Britanie și SUA oferă asigurări cu privire la aceste aspecte.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri