Varianta print a mai multor publicații maghiare din România va dispărea

Mai mult publicații maghiare care activează în România nu vor mai apărea în varianta print, începând cu prima lună a anului următor. Decizia ar avea rațiuni economice.

Conform G4Media.ro, care citează agenția maghiară de presă MTI, publicațiile vizate sunt parte a portofoliului editurii Prima press SRL, din Harghita. Este vorba despre cotidianele Krónika, Székelyhon, Székely hírmondó, săptămânalul Heti hirdető, precum şi revista lunară Nőileg.

Titlurile vor fi disponibile doar în online, fiind invocată situația economică precară, precum și posibilitatea ca aceasta să fie pe termen lung.

Până în prezent, tipărirea publicațiilor a putut fi posibilă prin intermediul unor proiecte depuse în Ungaria.

La finalul anului 2021, piața media din România a ajuns la valoarea de 601 milioane de euro – în ciuda dificultăților înregistrate anterior, cauzate în principal de pandemia de COVID. Cu toate că situația economică europeană se anunță să nu fie cea mai bună pe fondul războiului din Ucraina, Media Fact Book estima în luna iulie că, până la finalul acestui an, piața totală de media va ajunge la 640 de milioane de euro, cu o creștere de 6% față de 2021, conform IQAds.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri