Un tânăr turc folosea fake news pentru a se răzbuna pe familie, pe avocat și pe șase judecători

Un tânăr din Turcia a fost dat în judecată pe un motiv neobișnuit: tatăl acestuia susține că fiul său a creea o schemă a știrilor false, pe care ar folosi-o drept răzbunare.

Mai precis, bărbatul în vârstă de 33 de ani se folosește de cunoștințele sale de cibernetică pentru a accesa datele private de pe computerele altor persoane. Informațiile le folosește apoi pentru a creea știri false cu caracter compromițător, conform Hurriyetdailynews.com.

Nadir D., tatăl inculpatului, spune că a avut de suferit din cauza minciunilor fiului său din mediul online. Casa sa a fost percheziționată de patru ori, după ce s-ar fi spus despre el că face ”contrabandă cu artă antică”.

Printre cele 20 de mărturii prezentante instanței împotriva lui Orkun D. se află și cea a fostului său avocat. Tânărul turc ar fi furat de pe calculatorul personal al magistratului o poză cu acesta și copilul său, în timp ce făceau baie, pe care ulterior a publicat-o pe unul dintre site-urile sale alături de textul ”avocatul pedofil”.

Înafară de fake news-urile despre familie și persoane ce au luat direct legătura cu el, bărbatul de 33 de ani ar mai fi încercat discreditarea a șase judecători. Aceștia au devenit ținta lui Orkun după ce au refuzat să dea jos o știre în care tânărul era acuzat de cyber-bullying.

Nu ar fi pentru prima oară când acesta se folosește de internet pentru discreditarea altor persoane. Tot tatăl său a povestit că fosta sa iubită a încercat să se sinucidă, după ce pozele ei au apărut pe mai multe site-uri destinate escortelor.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri