Un jurnalist de investigaţii din Olanda, împușcat pe stradă. Trei suspecți au fost reținuți

Violențele împotriva jurnaliștilor devin din ce în ce mai frecvente în statele din Uniunea Europeană, fiind vizați în principal jurnaliștii de investigații.

Marți, Peter R. de Vries a fost împușcat marți pe o stradă din Amsterdam, atunci când ieșea din sediul undei televiziuni. Presa internațională scrie că acesta a fost transportat de urgență la spital, întrucât prezenta răni grave, conform Mediafax.

Anchetatorii nu au făcut multe afirmații despre atac, însă susțin că trei suspecți au fost reținuți atunci când încercau să părăsească țara cu ajutorul a două mașini.

Sursa precizează că mai multe au fost trase cel puțin șase gloanțe, dintre care patru îndreptate spre cap. Vries a primit ajutor de la o trecătoare care l-a văzut pe jos și a apelat numărul de urgență.

Peter R. de Vries este cel mai cunoscut jurnalist de investigații din Olanda. Acesta s-a făcut remarcat prin investigațiile sale elaborate pe subiecte sensibile, precum lumea interlopă și crimele. Există suspiciuni că ar fi fost vizat de atac din cauza materialelor publicate.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri