Un jurnalist a fost răpit de pe străzile din Baghdad. Este al treilea caz în numai șase luni

Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF) solicită o investigație imediată după ce un redactor, Tawfik Al-Kamimi, a fost răpit cănd își părăsea casa din Baghdad, de un grup de indivizi mascați.

Editorul revistei Al-Sabah a postat un mesaj pe Facebook acum două zile pentru a-și exprima îngrijorarea legată de soarta lui Mazen Latif, un scriitor și posesor al unei publicații, care a fost răpit luna trecută în circumstanțe asemănătoare cu cele ale lui Al-Kamimi, conform rsf.org

”Lipsa oricărei reacții și a voinței politice din partea liderilor din Irak încurajează miliția să răpească jurnaliști pentru a consolida sentimentul de impunitate. Autoritățile din Irak trebuie să pornească o investigație imediată pentru a-l găsi pe jurnaist și a-i aduce pe răpitori în fața legii”, declară Sabrina Bennoui, liderul filialei din Orientul Mjlociu a RSF.

Acesta este al treilea caz de răpire de cănd au început protestele anti-guvern in octombrie. Celelalte două victime au fost eliberate într-un timp relativ scurt.

Pe 17 noiembrie, fotograful independent Zaid Al-Khafaji, a fost eliberat la căteva zile după ce a fost răpit în urma investigării protestului din piața Tahrir din Bagdad. Muhammad Al-Shamari, membru al Observatorului Presei Libere din Irak, a fost răpit din propria casă acum un an și eliberat o zi mai târziu.

Iraq se clasează pe locul 156 din 180 de tări în clasamentul ORF pentru libertatea presei.

Andra Pădurariu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri