Un fost jurnalist din Afghanistan, ucis într-un atentat

Un fost jurnalist afghan, ajuns în prezent purtător de cuvânt al Forței de protecție publică din Afganistan, se numără printre victimele atentatului de săptămâna trecută din Kabul.

Conform oficialilor din Afghanistan, deflagrația a avut loc duminică, asupra unei mașini în care Zia Wadan și colegii săi se aflau, conform Radiochisinau.ro.

„Un vehicul care îl transporta pe Zia Wadan a fost vizat de o încărcătură explozivă improvizată. Wadan și doi colegi de-ai săi au fost uciși”, iar o a patra persoană a fost rănită, arată sursa citată.

Afghanistan este cunoscută pentru asasinatele asupra jurnaliștilor, personalităților politice și activiștii pentru drepturile omului. În ultimele luni, violențele din statul afghan s-au intensificat.

Din noiembrie și până în prezent, au fost uciși un viceguvernator al provinciei Kabul, cinci jurnaliști și șeful unei organizații independente de observare a alegerilor, printre alții. În ciuda faptului că autoritățile afghane și SUA susțin că talibanii s-ar afla in spatele acestor atacuri, ISIS a revendicat la rândul său unele atentate.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri