Twitter va elimina conținutul care promovează informații false sau înșelătoare privind epidemia de coronavirus

Tweeturile care dezinformează publicul prin propagarea de informații false sau înșelătoare privind epidemia de coronavirus vor fi înlăturate de pe rețeaua socială pentru a ajuta publicul să obtină doar informații din surse oficiale.

Sunt incluse postările care prezintă tratamente false sau ineficiente și cele care neagă opinia experților. Interdicția include și conținutul care predinde că anumite grupuri de oameni sunt mai predispuși la îmbolnăvirea cu virusul COVID-19, acesta răspândind panică generală, conform news.sky.com.

Twitter, platformă cu milioane de utilizatori activi, susține că acest conținut se opune regulilor de siguranță. Pentru a putea fi eliminate, ele vor fi considerate nocive.

Rețeaua de socializare afirmă că va înlătura postările care includ:

  • negarea expertizei oamenilor de știintă, precum: ”distanțarea socială nu este eficientă”
  • prescripția unor tratamente false, periculoase și ineficiente, precum: ”aroma-terapia este eficientă în combaterea coronavirusului”, ”bând înălbitor sau ingerând argint colodial te vei vindeca de COVID-19”
  • negarea unor informații dovedite științific, precum : ”coronavirusul nu infectează copiii”
  • manipularea oamenilor în beneficiul unei a treia terțe, precum: ”COVID-19 nu există, ieși afară și sprijină barul din localitatea ta”
  • incitarea la acțiuni și panică, precum: ”Garda Națională tocmai a anunțat că magazinele nu vor mai fi aprovizionate cu mâncare, fugi acum la supermarket și cumpără tot ce prinzi!”
  • informații false, precum: ”Daca îți poți ține respirația timp de 10 secunde nu ai coronavirus”, ”oamenii cu pielea închisă sunt imuni la coronavirus datorită pruducției de melanină”

Dezinformarea ce țintește coronavirusul este tot mai răspândită pe rețelele de socializare și atrage sute de distribuiri. Într-o postare pe propriul website, compania declară: Vom aplica acestă măsură într-o coordonare strânsă cu partenerii de încredere, inclusiv organizațiile de sănătate publică și guvernele, și vom continua să utilizăm și să consultăm informațiile din aceste surse atunci când reanalizăm conținutul”.

Twitter nu este prima companie care ia măsuri privind dezinformarea, înaintea ei aflându-se Facebook, Google, LinkedIn, Reddit, Microsoft și YouTube.

Într-o declarație comună, companiile menționate mai sus afirmă că: ”Ajutăm miioane să rămână conectați în timp ce luptăm împotriva fraudei și dezinformării, prin transmiterea informațiilor critice ce se află în coordonare cu agențiile guvernamentale de sănătate din întreaga lume”.

Andra Pădurariu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri