Twitter va avertiza utilizatorii cu privire la postările despre coronavirus ”potențial dăunătoare”

Twitter va introduce o nouă serie de măsuri pentru a limita răspândirea dezinformării despre coronavirus. Printre acestea se numără și avertizarea utilizatorilor cu privire la postările ”potențial dăunătoare”.

Rețeaua de socializare dorește să implementeze o metodă folosită de mult timp în cazul postărilor care ar putea conține nuditate sau limbaj explicit. Dacă un tweet ar putea să conțină informații înșelătoare despre coronavirus, acesta nu va fi afișat din prima, ci va trebui utilizatorul să-și dea acordul cu privire la citirea acestuia, arată NPR.

Twitter va afișa un mesaj care să atragă atenția userului că ”o parte sau tot conținutul împărtășit în acest tweet intră în conflict cu ghidurile experților în sănătate publică cu privire la COVID-19”.

Totuși, dacă postarea ”reprezintă un risc direct pentru sănătatea sau bunăstarea cuiva”, atunci aceasta va fi scoasă de pe Twitter. Sunt vizate tweeturile care afirmă că măștile de protecție sunt dăunătoare sau că măsurile de distanțare socială nu trebuie respectate.

Pentru a determina care postări sunt dăunătoare și dacă acestea trebuie eliminate, Twitter afirmă că va fi consultat un grup de „parteneri de încredere”, fără să spună în mod specific care ar fi aceștia. Singura precizare pe care reprezentanții companiei au făcut-o este că, printre ”parteneri”, se numără ONG-uri, tink tank-uri și alți experți.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri