Twitter testează sistemul de downvote la nivel global

Twitter a anunțat că va testa opțiunea de downvote la nivel global. Proiectul va trece în faza de testare pentru utilizatorii de iOS și Android după ce, în iulie anul trecut, feedback-ul din partea oamenilor a fost pozitiv.

Până acum, testul era disponibil pentru un număr limitat de utilizatori din anumite țări, spune The Verge. Totuși, opțiunea de downvote vine cu ceva limitări. Pe de-o parte, este disponibil doar pentru reply-uri, nu pentru tweet-urile propriu-zise. Pe de altă parte, numărul de downvote-uri nu este public, dar Twitter spune că „vor ajuta să ne informăm cu privire la conținutul pe care oamenii doresc să îl vadă„. Cu alte cuvinte, în spatele cortinei, Twitter se va folosi de acele numere când decide să arate sau nu un anumit comentariu.

Twitter a oferit și rezultatele acestui test și a declarat că utilizatorii folosesc downvote-urile pentru comentariile pe care le consideră ofensatoare sau irelevante.

Acest experiment a arătat, de asemenea, că downvoting-ul este cea mai frecvent utilizată modalitate prin care oamenii semnalează conținutul pe care nu doresc să îl vadă„, a precizat Twitter.

Deși pare că Twitter e mulțumită de rezultatele testului, orice formă de like/dislike -așa cum este și sitemul downvote- poate duce la comportamente toxice din partea comunității și nu reflectă corect statutul ofensator sau irelevant al unui comentariu. Totuși, dacă testul se va dovedi un succes la nivel global, Twitter ar putea lua în considerare introducerea downvote-ului ca funcție de bază a platformei.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri