UPDATE: Musk anunță amânarea achiziției Twitter/ Platforma sistează angajările și face concedieri la nivel înalt

Twitter trece printr-o perioadă tulbure de când Elon Musk a anunțat că va cumpăra compania. În timp ce angajații așteaptă ca miliardarul să asigure finanțarea achiziției, boardul de conducere a decis să înghețe angajarile, să anuleze ofertele pe care le-a făcut deja și să demită manageri de top.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, a anunțat o serie de eforturi de reducere a costurilor care includ nu doar sistările de angajări, dar și demiteri. Într-o postare pe Twitter Kayvon Beykpour, fostul manager de produl al companiei, a anunțat că va pleca din cadrul companiei după ce Agrawal i-a cerut să plece.

Părăsesc compania după mai bine de 7 ani. Adevărul este că nu așa mi-am imaginat că voi pleca din Twitter și nici nu a fost decizia mea. Parag mi-a cerut să plec după ce m-a anunțat că vrea să ducă echipa într-o altă direcție”, a mai spus el în thread.

Beykpour nu e singurul manager de top care a fost demis, Bruce Falck, directorul de vânzări, a avut o soartă similară și a fost invitat să părăsească compania.

Actualul CEO al Twitter a motivat seria de măsuri ca fiind necesare după ce pandemia, criza lanțului de aprovizionare și războiul din Ucraina au afectat negativ compania și au făcut-o să rateze anumite obiective.

La începutul pandemiei din 2020, s-a luat decizia de a investi agresiv pentru a obține o creștere mare a audienței și a veniturilor, iar noi, ca și companie, nu am atins repere intermediare care să permită siguranța în aceste obiective. Pentru a gestiona în mod responsabil organizația pe măsură ce ne perfecționăm direcția și activitatea, trebuie să continuăm să fim atenți în ceea ce privește echipele noastre, angajările și costurile”, a declarat șeful companiei într-o notă internă consultată de Bloomberg.

Surse interne din Twitter spun că Jay Sullivan, noul manager care se va ocupa de departamenele celor doi directori menționați mai sus, vrea să reducă numărul de proiecte la ca Twitter lucrează și să treacă în plan secundar proiectele de lungă durată care se află acum în dezvoltare. Din cauza acestui lucru, mulți dintre angajații Twitter se simt neliniștiți, neștiind dacă proiectele la care lucrează vor fi considerate prioritare sub noua conducere.

Starea de limbo care caracterizează compania în această perioadă se poate dovedi a nu fi de scurtă durată. Elon Musk trebuie să-și asigure finanțarea înainte să cumpere efectiv Twitter, iar acest lucru poată dura și luni de zile. Bloomberg notează că Musk a lăsat de înțeles că înțelegerea nu e bătută în cuie și se poate destrăma oricând. Situația Twitter este stresantă și, pare, că va continua să rămână așa o vreme.

______________________________________________________________________________________

Update 14:30: Elon Musk a scris pe Twitter că suspendă temporar procesul de achiziție a Twitter în așteptarea mai multor detalii despre numărul real de conturi false și de spam de pe platformă.

Tranzacția cu Twitter este temporar suspendată în așteptarea unor detalii care să susțină calculele conform cărora conturile spam/fake reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% din utilizatori”, a scris miliardarul în postare.

Twitter are în momentul redactării acestui articol o scădere de puțin peste 15% a valoarii acțiunilor sale în perioada premergătoare ședinței de tranzacționare de azi. Mai mult decât atât, conform The Wall Street Journal, analiștii spun că investitorii au devenit sceptici cu privire la achiziția Twitter, mulți fiind de părere că Musk nu o s-o finalizeze.

Cred că este posibil ca el [Musk] să pregătească terenul pentru a se retrage din afacere. Asta este cu siguranță interpretarea pieței. Dar va trebui să așteptăm și să vedem; este puțin ciudat să treci prin atâta muncă de teren și să strângi fonduri și apoi să le pui brusc în așteptare. E o evoluție destul de ciudată”, a declarat un analist pentru WSJ.

Perioada tulbură va continua, se pare, pentru angajații Twitter. Acest anunțt făcut de Musk nu calmează spiritele nici din piață, nici din interiorul companiei.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri