Twitter, anchetată recent de Departamentul de Justiție din SUA

Twitter a fost obiectul unei anchete recente din partea Departamentului de Justiție din SUA. Motivul nu este deocamdată clar, însă datele au fost făcute publice într-un proces în care foști directori executivi ai companiei au dat Twitter în judecată pentru că nu le-au fost plătite anumite cheltuieli juridice acoperite din banii lor personali.

În momentul în care Elon Musk a preluat compania toată conducerea executivă de la acea vreme a fost demisă și, conform Bloomberg, primeau 100 de milioane de dolari pentru această ieșire din companie. Acum, fostul CEO, Parag Agrawal, Ned Segal, fostul director financiar, și Vijaya Gadde, fosta șefă a departamentului juridic au acționat Twitter în judecată pentru că nu și-au primit banii cheltuiți pe anumite taxe de judecată.

La momentul preluării, dar și în perioada imediat după, fosta conducere executivă a companiei a trebuit să dea curs unor anchete din partea instituțiilor guvernamentale, inclusiv o investigație a Departamentului de Justiție. Pe lângă acestea, unii acționari și-au înaintat plângeri în instanță cu privire la preluare lui Musk.

Conform The New York Times, aceste cheltuieli se ridică la un milion de dolari, iar compania a fost notificată în urmă cu două luni să restituie suma. Twitter a trimis doar scrisori de confirmare a cererii, însă nu a plătit niciun ban. Documentele din instanță citate de NYT vorbesc despre două situații în care Parag Agrawal și Ned Segal au fost contactați de autoritățile federale și Departamentul de Justiție. O dată în luna iulie când preluarea încă nu avusese loc (moment în care Twitter era în proces împotriva lui Musk) și li s-a cerut să păstreze anumite documente. Cealaltă întâlnire, făcută la cererea Departamentului de Justiție, nu are o dată aproximativă, însă se menționează că e „mai târziu în 2022”.

De obicei Departamentul de Justiție ajută alte instituții federale în anchetele lor sau se alătură acestor acțiuni. Motivul pentru ancheta de la finalul lui 2022 nu este clară, însă există posibilitatea să aibă legătură cu numeroasele procese în care Twitter este implicată de când Musk a devenit șeful platformei. Cea mai recentă investigație e din partea Comisiei Federale pentru Comerț (FTC), care anchetează practicile Twitter de protecție a datelor.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri