Twitter a vrut mai multă transparență în privința informațiilor furnizate autorităților. Un judecător nu i-a dat dreptate

După șase ani de judecată, se pare că un judecător american a oferit un verdict în cazul cererii Twitter de a prezenta o parte din datele furnizate autoritățile.

Astfel, justiția americană a decis că argumentele invocate de reprezentanții autorităților sunt justificate. Departamentul de Stat a afirmat, pe parcursul procesului, că informarea utilizatorilor cu privire la  ar fi un pericol pentru Statele Unite ale Americii, conform Reuters.

Judecătorul Yvonne Gonzalez Rogers din statul California de Nord a ajuns la o concluzie similară, afirmând că dezvăluirea solicitărilor  de supraveghere guvernamentală ”ar putea duce la daune grave sau iminente securității naționale”.

Twitter a dat în judecată Departamentul de Stat după lungi discuții privind informațiile pe care platforma de social media le poate dezvălui utilizatorilor. Într-o încercare de transparentizare a modului de funcționare a rețelei, compania americană a cerut instituției guvernamentale să respecte libertatea de exprimare și să publice numărul de cereri formulate de agențiile de spionaj în 2014.

Rețeaua de socializare a afirmat că este dezamăgită de decizia judecătorului însă va continua să lupte pentru transparența online.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri