Twitter a închis mii de conturi din China care răspândesc propagandă de stat privind abuzurile din Xinjiang

Sute de conturi chineze care promovau propaganda de stat au fost închise de Twitter. Profilurile erau folosite de Beijing pentru a contracara dovezile încălcărilor drepturilor omului în Xinjiang.

Experții thinktankului Institutul Australian de Politică Strategică (ASPI) susțin că, în încercarea de a infirma dovezile privind campaniile opresive duse de China împotriva populației uigur, campania folosea imagini, conturi uigur și mărturii false, conform The Guardian.

În total, Twitter a închis 2.160 de conturi. Dintre acestea, 2.048 de conturi au amplificat narațiunile Partidului Comunist Chinez legate de Xinjiang, în timp ce restul de 112 conturi erau legate de o companie privată, Changyu Culture, pe care autoritatea regională din Xinjiang a contracat-o pentru a crea videoclipuri pro-guvernamentale cu uiguri.

Cele peste două mii de conturi au publicat peste 30 de mii de tweeturi, multe dintre care sunt răspunsuri la la alte postări care susțin că acuzațiile de încălcare a drepturilor omului din regiunea Xinjiang sunt minciuni.

Rolul campaniei, mai susțin experții, nu era de a-i convinge pe scepticii regimului chinez, ci pentru a oferi conținut în plus oamenilor care au încredere în versiunea oficială.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri