Trump ar fi făcut glume despre fierăstrăul folosit în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

US President Donald Trump (R) meets with Saudi Arabia's Crown Prince Mohammed bin Salman in the Oval Office of the White House on March 20, 2018 in Washington, DC. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Un fost oficial din Administrația Trump a dezvăluit, pentru Yahoo News, că planurile președintelui de la acea vreme privind statele din Orientul Mijlociu au fost date peste cap de asasinarea jurnalistului stabilit în America Jamal Khashoggi.

Kirsten Fontenrose, fost director al afacerilor din Golf al Consiliului Național de Securitate, a povestit în cadrul podcastului Conspiracyland că Donald Trump continua să revină asupra detaliilor brutale din cazul lui Khashoggi, inclusiv când vorbea cu Prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed Bin Salman și regele Salman, conform Independent.

Detaliul care l-a marcat cel mai mult pe fostul lider de la Casa Albă era fierăstrăul folosit pentru a-i tăia corpul jurnalistului, facilitând astfel transportarea sa fără a atrage atenția.

„Adică, el se întoarce la el [fierăstră – n.r.] iar și iar și iar, încercând să îi preseze și le spunea, știți, «Acest lucru va schimba totul, băieți. Trebuie să știm. Suntem cu voi. Stăm în spatele Arabiei Saudite (…) dar trebuie să ajungem la adevăr. A existat o ferăstrău pentru oase? A fost un fierăstrău pentru oase?»”, a afirmat Fontenrose pentru Yahoo News.

Trump ar mai fi spus: „Am fost în negocieri dificile. Niciodată nu a trebuit să iau o ferăstrău pentru oase”.

Ultimele ore ale lui Jamal Khashoggi

Asasinarea jurnalistului de orgine saudită Jamal Khashoggi în interiorul consulatului din Istanbul a stârnit reacții de revoltă atât din partea comunității internaționale, cât și a industriei mass-media din întreaga lume.

Conform descoperirilor făcute în lunile de după dispariția lui Khashoggi, autoritățile turce credeau că Khashoggi a fost torturat și ucis în interiorul consulatului saudit din Istanbul de către o echipă de 15 membri, sosită din Arabia Saudită pentru operațiune cu o zi înainte de producerea crimei. O sursă anonimă a declarat poliției că trupul mort a fost „tăiat în bucăți” și mutat în liniște din consulat și că toate acestea au fost „înregistrate video pentru a dovedi că misiunea a fost îndeplinită și că filmarea a fost scoasă din țară”.

Ulterior, mai multe publicații au relatat că operațiunea ar fi durat aproximativ șapte minute. Specialistul Salah Muhammed al-Tubaigy, care se număra printre membrii operațiunii, ar fi folosit un fierăstrău pentru oase pentru a tăia corpul jurnalistului în timp ce Khashoggi era încă în viață. Pe fundal s-ar fi auzit muzică.

Sursa anonimă a mai declarat că „Khashoggi a fost tras din biroul consulului general și (…) Tubaigy a început să taie cadavrul lui Khashoggi pe o masă din studiu în timp ce era încă în viață”. Mai mult, „nu a existat nicio încercare să-l interogheze. Veniseră să-l omoare”, contrazicând astfel teoria pe care Arabia Saudită ar fi dorit să o înainteze în situația în care recunoștea implicarea unor oficiali saudiți în operațiune.

La începutul acestui an, un raport publicat de serviciile de informații americane susținea că Prințul Moștenitor saudit știa și a aprobat planul de a-l ucide pe jurnalistul în vârstă de 59 de ani, al cărui corp nu a fost niciodată recuperat.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri