Trump, acuzat că incită la violență. Peste 200 de jurnaliști au semnat scrisoarea

Discursul ținut de Donald Trump în urmă cu o săptămână, prin care lăuda un act de violență la adresa unui jurnalist, a stârnit reacții dure.

Mai exact, aproximativ două sute de oameni de presă au semnat o scrisoare în care președintele Statelor Unite ale Americii este acuzat că ar fi ”parte dintr-un sistem susținut de atac la adresa presei libere”, conform Washington Times.

”La învestirea sa, Președintele Statelor Unite a jurat să protejeze Constituția SUA, inclusiv Primul Amendament (…) Acest președinte nu reușește în totalitate să facă acest lucru și acționează în mod activ nu numai pentru a submina presa, ci și pentru a încuraja violența împotriva acesteia”, se mai arată în scrisoare.

Amintim faptul că Donald Trump, în timpul unui discurs ținut în decursul săptămânii trecute, a pus că ”oricine care poate arunca la podea (pe altcineva – n.r.) e de-al meu”, referindu-se a Greg Gianforte, congressman-ul din Montana.

CITIȚI ȘI: Trump laudă un act de violență împotriva unui jurnalist

Gianforte, pe atunci candidat pentru funcția pe care astăzi o ocupă, l-a trântit la pământ pe Ben Jacobs, corespondent pe politică al publicației The Guardian. Înainte de incident, jurnalistul îl întreba despre planul pentru sănătate al republicanilor.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri