Trei jurnaliști ruși de investigații și familiile lor, ținta unor percheziții de amploare

Trei jurnaliști de investigații din Rusia și familiile acestora au fost marți ținta unor percheziții de amploare desfășurate de poliție.

Forțele de ordine au descins în locuințele redactorului-șef Roman Badanin și jurnalistei Maria Zholobova de la publicația independentă Proyekt, în timp ce un al treilea jurnalist, redactorul-adjunct Mihail Rubin, a fost reținut în timp ce apartamentul părinților săi a fost percheziționat, conform Barrons.

Publicația a afirmat pe aplicația de mesagerie Telegram că acțiunea poliției vine în contextul în care se pregătește să publice o investigație de amploare privind presupusa avere a ministrului de interne Vladimir Kolokoltsev, a fiului său și a altor rude.

Tentativa de intimidare a autorităților nu va funcționa, asigură Proyekt pe social media. „O vom publica oricum”, se mai arată în mesaj.

Anul trecut, publicația a arătat că Putin ar mai putea avea un copil nerecunoscut, născut în 2003 din relația cu o femeie numită Svetlana Krivonogikh, conform Europa Liberă.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri