Presa românească s-a aliniat imediat cu tendința mass-mediei internaționale, care a discutat aproape permanent despre dispariția la începutul acestei luni a columnistului de la The Washington Post, după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Turcia. De fapt, evenimentul nefericit arată ce influență poate avea presa în luarea de atitudine a autorităților.
Pe lângă acest subiect, s-a vorbit și despre ordonanța de urgență dată de Guvernul Dăncilă pentru modificarea legilor justiției, precum și despre exercițiul pentru seism abia încheiat.
Mediastandard.ro vă prezintă top trei editoriale apărute recent:
- Adrian Fanaca tratează în ”Puterea mass-mediei de a seta agenda” (Adevărul) influența pe care o poate avea presa asupra politicienilor, pornind de la un studiu pe Belgia, realizat de Stefaan Walgrave şi Michiel Nuytemans de la Universitatea din Antwerp şi Stuart Soroka de la Universitatea McGill .
- Liviu Avram analizează, în ”Şi totuşi, pentru cine lucrează Tudorel Toader?”, editoriale publicate pe Adevărul, textul ordonanței de urgență adoptată luni de către Executivul condus de Viorica Dăncilă.
- Editorialul scris de George Stanciu și publicat pe Playtech.ro (”Simularea de cutremur nu-ți spune că o să murim ca șobolanii”) tratează exercițiul pentru un posibil cutremur de mare intensitate, care a ținut cinci zile și s-a încheiat ieri. Astfel, autorul atrage atenția asupra faptului că simularea făcută de autoritățile române nu e conformă cu realitatea unui posibil cutremur.
- BONUS: ”Gîndul de joi, 18 octombrie”, scris de Ion Cristoiu. Jurnalistul vorbește aici despre așa-zisul interviu dat de Ion Iliescu pentru România TV, difuzat duminică, care ar fi de fapt un extras dintr-un discurs de-al fostului președinte din 2015.
Leave a Comment