TikTok dă asigurări UE că va respecta normele privind spațiul digital european

Șeful TikTok, Shou Zi Chew, a fost în Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni despre anagajamentul platformei pentru respectarea  viitoarelor legi ce vor regelementa spațiul și piața digitală a Uniunii Europene.

Deși mult mai rar menționată (și cu mult mai puține litigii pe rol în UE) decât alte platforme de socializare, TikTok se află în atenția autorităților europene, având în vedere că pachetele de legi DMA și DSA vor intra în vigoare în acest an. TikTok, la rândul ei, va trebui să fie mult mai atentă la conținutul pe care îl găzduiește pe aplicația sa și să respecte normele blocului comunitar pentru a evita amenzile uriașe.

Obiectivul întâlnirii cu TikTok a fost acela de a analiza modul în care compania se pregătește pentru a se conforma cu obligațiile care îi revin în temeiul regulamentului Comisiei Europene, anume legea privind serviciile digitale (DSA) și legea privind piețele digitale (DMA). În cadrul întâlnirii, părțile au discutat, de asemenea, despre GDPR și despre chestiuni legate de obligațiile privind confidențialitatea și transferul de date, cu referire la recentele relatări din presă privind colectarea agresivă de date și supravegherea în SUA”, a spus Margrethe Vestager, vicepreședinta CE care veghează asupra neregulilor Big Tech, citată de Reuters.

În cadrul altor discuții, oficialitățile Uniunii au ținut să ceară asigurări din partea companiei că ia măsurile necesare pentru protecția datelor personale ale europenilor și siguranța copiilor, subiecte pe care TikTok s-a angajat să le trateze cu responsabilitate.

Vicepreședintele departamentului de politici publice din Europa al companiei a menționat într-o postare pe Twitter că pregătirea pentru DMA și DSA „este o prioritate absolută pentru noi”, amintind în același timp de noul centru de colectare al datelor utilizatorilor europene ce va funcționa în Irlanda.

După ce autoritățile americane și-au exprimat îngrijorarea cu privire la influența pe care Beijingul ar putea s-o aibă asupra platformei, dar și a recentului caz de acces abuziv al datelor unor jurnaliști, Uniunea Europeană și-a întors privire spre TikTok. Nu e de mirare că Vestager a ținut să sublinieze neregulile identificate de SUA în declarația sa oficială.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri