TikTok, amendată de Rusia pentru că a refuzat să șteargă postările despre protestele pro-Navalnîi

Rețeaua de socializare TikTok a fost amendată de Rusia cu 2.6 milioane de ruble (34.000 de dolari), după ce aceasta a refuzat să șteargă videourile privind protestele pro-Navalnîi.

O instanță din Moscova a decis pe 6 aprilie că platforma, deținută de compania chineză ByteDance, se găsește vinovată de încălcarea legii ruse care dă putere Roskomnadzor de a decide ce pot vedea rușii pe rețelele de socializare, conform Europa Liberă.

În primele două luni ale anului, rușii au demonstrat în mai multe orașe pentru susținerea politicianului Aleksei Navalnîi, arestat imediat după întoarcerea sa în Rusia. În a doua parte a anului trecut, Navalnîi s-a aflat în Germania, unde a fost tratat după ce a fost victima unei tentative de otrăvire cu Novichok.

TikTok nu este prima companie asupra căreia Kremlinul face presiuni. Luna trecută, autoritatea de reglementare media din Rusia, Roskomnadzor, a cerut Twitter să restricționeze complet activitatea unei publicații de opoziție. Cererea a fost formulată după ce Kremlinul a amenințat platforma că o va închide dacă nu se șterge conținutul considerat a fi dăunător.

Este de așteptat ca instanțele ruse să dea verdicte similare și în procesele în care sunt implicate   Facebook, Telegram și Google.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri