Telegram și Signal câștigă utilizatori datorită noii politici de confidențialitate a WhatsApp

PARIS, FRANCE - JANUARY 13 In this photo illustration, the logos of social media applications Messenger, WhatsApp, Twitter, Signal and Telegram are displayed on the screen of an iPhone on January 13, 2021 in Paris, France. Since WhatsApp announced a change to its privacy rules, users are moving to other encrypted messaging, 25 million users have joined Telegram secure messaging in the past 72 hours, Russian founder Pavel Durov announced on Tuesday. (Photo illustration by Chesnot/Getty Images)

Facebook a făcut, fără să-și dorească acest lucru, o favoare celor mai mari competitori ai săi din piața aplicațiilor de mesagerie. Totul a început de la noua politică de confidențialitate a WhatsApp, care a stârnit controverse.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni anunță că vor renunța – măcar parțial – la serviciile Facebook, iar compania continuă să păstreze distanța față de public, descărcările concurenților sunt în creștere constantă. Conform Financial Times, Telegram a fost downloadat de 11,9 milioane de ori în prima săptămână după schimbările anunțate de Facebook, față de 6,5 milioane de ori, cât avea în săptămâna precedentă. Într-un mesaj trimis marți tuturor utilizatorilor săi, Telegram a spus că acum a depășit 500 de milioane de utilizatori activi.

Pe următorul loc s-a clasat Signal, care a fost descărcat de 8,8 milioane de ori, față de 246.000 de ori, cât a avut în săptămâna precedentă. Aplicația s-a bucurat și de sprijinul lui Elon Musk, care și-a îndemnat urmăritorii de pe Twitter să folosească Signal, nu WhatsApp.

La polul opus se află WhatsApp, care a înregistrat o scădere de aproximativ 14%. Conform datelor puse la dispoziție de Sensor Tower, numărul de utilizatori noi ai aplicației deținute de Facebook a scăzut de la 11,3 milioane, la 9,7 milioane.
Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri