Telegram, amendată în Brazilia pentru că nu a suspendat contul unui politician de extremă dreapta

Curtea Federală Supremă din Brazilia a amendat Telegram pentru nerespectarea ordinului în care aplicației îi era cerută suspendarea contului unui politician de extremă dreapta și susținător al fostului președinte Jair Bolsonaro.

Curtea a decis să impună o amendă de 20.000 de dolari pe zi până ce Telegram va respecta decizia și va înlătura contul politicianului, conform CNN. Ordinul judecătorilor includ mai multe conturi ale căror mesaje și activități au fost catalogate drept „manifestări infracționale”.

Nikolas Ferreira, în vârstă de 26 de ani, este unul dintre cei mai populari politicieni din Brazilia, având milioane de urmăritori pe TikTok, Twitter și Instagram. Contul său de Telegram este urmărit de peste 300.000 de oameni, ceva mai restrâns, însă, folosindu-se de o prezență generoasă pe aceste rețele, mesajele sale cântăresc greu. În general, postările lui Ferreira sunt un mix de idei religioase și politici de extremă dreapta.

Telegram a reacționat cu privire la cererea Curții și a spus că ordinul are nevoie de clarificări și că blocarea completă a contul oficialului brazilian nu este suficient justificată.

Nu au fost furnizate motive sau justificări pentru blocarea completă a canalului respectiv, și anume, nu au fost prezentate conținuturile specifice care ar fi considerate ilegale”, a declarat compania, citată de CNN.

Reprezentanții Curții au afirmat că Telegram s-a conformat parțial ordinului pentru că a cerut clarificații cu privire la mesaje specifice ale politicianului pe care ar putea să le blocheze.

Ferreira a răspuns și el, pe Twitter, ținând să sublinieze că, prin această decizie a instanței, judecătorii vor „să mă facă să dispar de pe internet”.

Cererea judecătorilor Curții Supreme a venit încă de la începutul lunii ianuarie, în urma insurecției susținătorilor lui Bolosonaro care au luat cu asalt mai multe clădiri guvernamentale.

 

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri