Tehnologia Amazon de recunoaștere facială a confundat 100 de politicieni cu persoane condamnate

O sută de politicieni din Regatul Unit al Marii Britanii și din Statele Unite ale Americii au fost confundați de către tehnologia Amazon de recunoaște facială cu persoane condamnate, aflate în registrele poliției.

Studiul, realizat de Comparitech, are la bază un raport din 2018, al Uniunii Americane pentru Libertăți Civile. ACLU a descoperit 28 de cazuri în care identitățile unor membri ai Congresului au fost atribuite unor persoane condamnate pentru infracțiunile comise, informează The Independent.

Comparitech a mai descoperit 105 astfel de cazuri, după ce a adăugat politicieni britanici în studiu. În cadrul testelor, au fost folosite 1.959 de imagini.

”După aceste standarde, serviciul Amazon de recunoaștere a feței nu s-a îmbunătățit și chiar s-a comportat mai rău decât ceea ce ACLU a prezentat acum doi ani”, se arată într-o postare a Comparitech.

Rekognition – serviciul pus la dispoziție de Amazon – este folosit de către mai multe autorități din Statele Unite ale Americii, printre care și ICE (agenția de Imigragre și Executare Vamală).

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri