Talibanii vor să facă justiție cu amputări și execuții, considerate „necesare pentru securitate”

Pe lista de priorități a noului regim din Afganistan este revenirea la o practică veche, aceea a amputărilor și a execuțiilor. Ministrul închisorilor susține că acestea sunt „necesare pentru securitate”.

Într-un interviu acordat agenției franceze de presă AP, Mullahul Nooruddin Turabi a explicat că valul de critici care s-a abătut asupra precedentului regim taliban pentru tratamentele inumane aplicate deținuților nu sunt fondate, întrucât oficialii talibani nu au comentat niciodată pedepsele altor state, conform G4Media.

„Nimeni nu ne va spune care ar trebui să fie legile noastre. Vom urma Islamul și vom face legile noastre urmând Coranul”, a precizat el, avertizând celelalte state cu privire la o posibilă interferență.

Mai mult, ministrul susține că amputările au avut un efect descurajant asupra hoților, motiv pentru care este necesară reintroducerea lor. În anii ’90, condamnarea pentru furt era egală cu amputarea unui braț, în timp ce cei care săvârșeau jafuri rămâneau fără o mână și un picior. Criminalii erau executați de familia victimei, cu o lovitură la cap.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri