Susținătorii lui Aleksei Navalnîi, hărțuiți de poliția rusă după ce datele lor personale au fost făcute publice

Persoanele care s-au înscris în proiectele online ale opozantului rus Aleksei Navalnîi au devenit țintele poliției ruse. Cel puțin 20 de persoane au fost investigate de autorități, după ce informațiile acestora au devenit publice.

Nu este clar cum datele au ajuns în posesia autorităților ruse, însă ar putea fi vorba despre o scurgere de date cauzată de un fost angajat al Fundației Anti-Corupție (FBK), condusă de Navalnîi și alți asociați de-ai săi, în luna aprilie, conform RFE, care citează OVD-Info.

Polițiștii ar fi vizitat domiciliile mai multor persoane de pe listă, care fie s-au înscris online în proiectele criticului lui Putin, fie au donat pentru FBK, și ar fi dorit să afle ce legături au cu Navalnîi. Pe 17 august, jurnalistul Ilya Azar ar fi postat pe Telegram că autoritățile ar fi încercat să dea și de el, însă nu era acasă.

„[Polițiștii – n.r.] au vorbit cu vecinii despre niște date personale care s-au scurs pe internet”, a scris Azar pe aplicația de mesagerie.

Mai mult decât atât, unei persoane i-ar fi fost propus să depună o plângere împotriva opozantului rus pentru că a făcut publice date personale.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri