Stalin provoacă patimi chiar și la 65 de ani de la moarte: BĂTAIE între un jurnalist și un istoric din Rusia (VIDEO)

Dictatorul sovietic Iosif Visarionovici Stalin provoacă patimi chiar și la 65 de ani de la moarte. O BĂTAIE a izbucnit între un jurnalist și un istoric din Rusia, așa cum puteți vedea mai jos.

Incidentul a avut loc pe 30 ianuarie la Moscova, în studioului de radio „Komsomolskaia Pravda”. Ziaristul rus Maksim Şevcenko şi istoricul rus cu origini iudeo-georgiane Nicolai Svanidze s-au luat la bătaie în timpul unei emisiuni transmise în direct și video, pe canalul de Youtube al radiodifuzorului.

Deși bunicul patern al lui Svanidze era o rudă îndepărtată a lui Iosif Stalin, istoricul s-a făcut remarcat ca una dintre vocile contemporane cele mai dure la adresa dictatorului.

Spiritile s-au incins în timpul discuţiilor legate de rolul lui Stalin în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie Adevărul.ro. Jurnalistul afirma că ruşii ar trebui să fie mândri de reuşitele lui Stalin şi ridica în slăvi rolul dictatorului, în timp ce istoricul sublinia că Iosif Stalin ar fi comis un şir de greşeli şi ar fi adus Uniunea Sovietică într-o situaţie catastrofală înaintea războiului cu Hitler.

În replică, Maxim Şevcenko a spus că, în comparaţie cu francezii, URSS nu a îngenunchiat în faţa Germaniei, dar a luptat, adăugând că istoricul Nicolai Svanidze scuipă pe mormintele celor căzuţi sub Moscova. Aceste cuvinte au fost ultima picătura pe răbdarea lui Svanidze, care a afirmat că l-ar lovi pe Şevcenko, dacă acesta era aşezat mai aproape de el, după care a şi început schimbul de pumni.

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri