Șeful securității cibernetice din Germania ar putea fi demis din cauza legăturilor cu Rusia

Presupusele legături cu agenți ruși ar putea să pună punct carierei șefului securității cibernetice din Germania. Ministrul de Interne german ia în considerare concedierea lui Arne Schönbohm pentru întâlnirile pe care le-ar fi avut cu agenți ai serviciilor de securitate ale Rusiei.

Publicația Deutsche Welle, citată de G4Media, relatează că demiterea lui Schönbohm și înlocuirea acestuia este discutată la nivel înalt. Mai mult, prezentarea Raportului de situație 2022 al BSI, programată să aibă loc marți și la care să participe atât ministrul, cât și șeful securității cibernetice, a fost amânată.

Sursele media susțin că presupusele contacte ale lui Schönbohm cu agenți ruși ar fi fost facilitate de un organism fondat de oficial, Consiliul pentru Securitate Cibernetică din Germania, care are în componență o filială a unei firme deținută de un fost agent KGB. Este vorba despre Protelion, anterior cunoscută drept Infotecs. Sursa citată susține că este o filială a companiei O.A.O. Infotecs.

Mai mult, oficialul german a participat recent la o reuniune a Consiliului, ceea ce a stârnit nemulțumiri în Ministerul de Interne. Anterior, lui Schönbohm i se recomandase să se distanțeze de organizație.

Totuși, date fiind prevederile legale din Germania privind funcțiile publice, autoritățile germane speră să îi găsească lui Arne Schönbohm un alt post, în loc să îl elibereze din serviciul public.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri