Șeful diplomației germane cere României să cheme Comisia de la Veneția

ARCHIV - Bundesjustizminister Heiko Maas (SPD) spricht am 13.07.2016 während einer Pressekonferenz in Berlin. (zu dpa "Maas will Netzwerke zur Löschung von Hasskommentaren verpflichten" vom 14.03.2017) Foto: Michael Kappeler/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Încă un oficial din celelalte state membre UE atrage atenția asupra situației din România, cerând chemarea Comisiei de la Veneția.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a subliniat că odată cu apropierea preluării președenției Consiliului Uniunii Europene de către România, este important ca țara noastră să își rezolve problemele din justiție, conform Dw.com.

Mesajul a fost transmis de către oficial chiar în timpul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. ”Ne îngrijorează polarizarea accelerată a societății românești”, a transmis șeful diplomației de la Berlin.

În plus, Maas a subliniat importanța valorilor fundamentale ale Uniunii – democrația, statul de drept, drepturile omului și libertatea presei: ”Fiecare stat este responsabil pentru asta. Ne îngrijorează, ca prieteni și parteneri, că tocmai o dispută despre aceste valori polarizează societatea românească de un an și jumătate, ducând chiar la confruntări violente”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri