Secretarul adjunct de presă al lui Biden a demisionat după ce a amenințat un reporter că o „va distruge”

White House deputy press secretary TJ Ducklo listens as press secretary Jen Psaki speaks during a press briefing at the White House, Tuesday, Feb. 9, 2021, in Washington. (AP Photo/Patrick Semansky)

TJ Ducklo, secretar de presă adjunct la Casa Albă, a fost suspendat pentru o săptămână, fără plată, după ce Vanity Fair a dezvăluit că acesta a amenințat un reporter. Ulterior, acesta și-a dat demisia.

Vanity Fair a publicat vineri un reportaj în care sunt subliniate amenințările pe care Ducklo le-a adresat unei jurnaliste de la Politico, care realiza un materiale privind relația secretarului de la Casa Albă cu un reporter de la Axios, Alexi McCammond. Acesta ar fi amenințat jurnalista că o „va distruge”.

„În timpul apelului off-the-record, Ducklo a făcut comentarii peiorative și misogine, acuzând-o pe Palmeri că a raportat doar despre relația sa – care, din cauza întrebărilor de etică care influențează relația dintre un jurnalist și un oficial de la Casa Albă, intră sub incidența sa – pentru că era«gelosă» că un bărbat neidentificat din trecut «dorise să i-o tragă» lui McCammond «și nu ție». Ducklo a acuzat-o, de asemenea, pe Palmeri că este «geloasă» pe relația sa cu McCammond. (Palmeri nu a avut nicio relație sau comunicare prealabilă cu McCammond înainte de a o suna să raporteze asupra articolului Playbook, care era o poveste pe care i-a fost atribuită și pe care nu o urmărise independent.)”, se arată în articolul publicat de revista americană.

Reacția Administrației Biden și demisia lui Ducklo

„TJ Ducklo și-a cerut scuze reporterului, cu care a avut o conversație aprinsă despre viața sa personală. El este primul care a recunoscut că acesta nu este standardul de comportament stabilit de președinte”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki. În plus, Ducklo ar fi urmat să nu mai ia contact cu vreun reporter Politico, după ce i se termina suspendarea.

Totuși, acesta a decis sâmbătă să demisioneze. Într-o declarație publicată în weekend, fostul secretar de presă spune că este „devastat pentru că i-a jenat și dezamăgit pe colegii de la Casa Albă și pe președintele Biden”.

McCammond se ocupase, anterior, de acoperirea campaniei lui Biden și preluarea mandatului de la Trump. Totuși, un purtător de cuvânt al Axios a afirmat că reporterul a dezvăluit relația editorilor ei în noiembrie și a fost retrasă de la Casa Albă. Mai mult decât atât, redacția a subliniat susținerea pe care i-o acordă reporterului în cauză

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri